Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:


Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Voor doorverwijzers

In de kolibrie ontvangen we bezoekers die af te rekenen hebben met een chronische aandoening voor allerhande niet-medische topics of vragen. Ook zijn we nadrukkelijk aanwezig voor naasten of nabestaanden. We bieden er psychosociale ondersteuning. Mensen kunnen in De Kolibrie terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact, educatieve en creatieve sessies, workshops, voor ontspanning...

Twee keer per jaar zetten we binnen De Kolibrie een specifiek thema in de kijker. In 2016 was dit dementie. In 2017 zijn de thema's kanker en obesitas aan de beurt.

Een van onze waarden is kwaliteitsgerichtheid: de begeleiding van onze bezoekers gebeurt dan ook door gesprecialiseerde vrijwilligers die vanuit hun expertise of ervaring hun rol opnemen. Allemaal krijgen ze ook een basisopleiding. We hanteren ook de sociale kaart wanneer blijkt dat onze bezoekers nood hebben aan een andere of aanvullende vorm van ondersteuning die wij zelf niet kunnen bieden.

Om het inloophuis te bezoeken is er geen afspraak of verwijsbrief nodig. Een goede samenwerking met doorverwijzers is voor ons heel erg belangrijk. Als je als doorverwijzer vragen hebt omtrent onze werking willen wij graag De Kolibrie persoonlijk aan u voorstellen.
Mocht u tips en advies voor ons hebben is dat uiteraard van harte welkom. Ook ideeën omtrent thema's in de kijker mag u steeds met ons delen.